Window SeVeN
Головна | Реєстрація | Вхід
П`ятниця, 29.03.2024, 13:13
Форма входу
Меню сайту
Реклама
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 98
Друзі сайту
Українська толока Січкарня - портал української молоді! Програми, фільми, музика, українізації та багато цікавого на нашому порталі! Windows Se7en! Смачно! Ви можете підтримати наш сайт розмістив нашу кнопку: все для Windows

Код кнопки:


Спасибі!
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Флеш-лічильник
free counters
Free counters
Обмен визитами 1xN
Введите url сайта: 
Выберите план: 
Головна » 2010 » Червень » 26 » Секрети Windows 7
10:01
Секрети Windows 7

1. Управління вікнами

Ви, напевно, вже знаєте, що Windows 7 робить роботу з вікнами у чому простіше. Вікно можна «прикріпити» до лівої чи правої половині екрану просто присунувши до відповідного краю, а так само вікно можна розгортати / відновлюємо по вертикалі подвійним клацанням по нижній межі вікна. Але от чого ви, мабуть, не знаєте, так це того, що всі ці дії доступні через гарячі клавіші.

* Win + Вліво і Win + Вправо - прикріпити вікно
* Win + Вверх і Win + Вниз - розгортає і відновлює / згортає вікно
* Win + Shift + Вверх і Win + Shift + Вниз - розгортає і відновлює вікно по вертикалі

2. Проектори.

Вам вже набридли муки зі специфічним драйвером, для того, щоб змусити ваш ноутбук відображати десктоп на проектор? У цьому випадку ви будете раді дізнатися, що робота з проектором набагато простіше в Win 7. Комбінація Win + P витягує на світ з'явилося наступне вікно:

 
Натискаючи стрілки або повторюючи комбінацію Win + P можна перемикатися в режими «клон», «розширити робочий стіл» [на зовнішній пристрій] або «тільки зовнішній пристрій». Це так само можна зробити через додаток displayswitch.exe

Якщо ви хочете більш широкого контролю, то його можна отримати через «Центр мобільності» (Win + X), який дозволяє включити режим презентації, під час якого клієнти повідомлень перемикаються у режим «не турбувати», відключаються скрінсейвери, встановлюються нейтральні шпалери і т. д. (Ps Центр мобільності є і в Windows Vista)

3. Усунення шуму

В оригінальній статті розписується як «модна опція усунення заднього шуму», насправді представляє з себе комбінацію клавіш Win + Home, яка згортає / відновлює всі вікна, крім активного.

4. Управління кількома дисплеями

Попередні тури показували, що ви можете прикріплювати вікна до дисплея. На додаток до цього можна сказати що для цього існую гарячі клавіші. Win + Shift + Вліво і Win + Shift + Вправо будете переміщати вікно між дисплеями утримуючи його на однаковій відстані від лівого верхнього кута.

5. Тільки для маніяків командного рядка

Однією з найпопулярніших утиліт в наборі Windows XP Power Toys був пункт контекстного меню провідника «Відкрити командний звідси» ("Open Command Prompt Here"). У Windows 7 (та й в Windows Vista теж, хоча багато хто не знає) цей пункт є в контекстному меню, але при виклику меню потрібно утримувати клавішу Shift. Якщо поточна директорія є мережевий - Windows автоматично приєднає мережевий диск.

6. Велика село

Розповідається про те, що набір стандартних шпалер залежить від мови вибраного при встановленні. Однак кожен дистрибутив несе в собі всі шпалери. Вони лежать в C: WindowsGlobalizationMCT.

7. Чорний ящик

Кожен розробник мечатет про те, щоб кінцевий користувач міг швидко і легко продемонструвати, що і як не працює саме на його (користувача) машині. Windows 7 поспішає на допомогу!
Однією з вбудованих діагностичних утиліт, які ми використовуємо, щоб відсилати звіти про помилки - це Problem Steps Recorder, який являє собою простий інструмент для запису послідовності дій (не у вигляді відео! - Прим. Перекл) відбуваються на екрані. Коли ви натискаєте «Record», він відслідковує дії клавіатури і миші і робить знімки екрану, до яких можна додавати коментарі. Після закінчення запису, утиліта зберігає всі знімки в ZIP-архів, що містить HTML-презентацію з усіх знімків. Програма називається psr.exe і ви можете знайти її в контрольній панелі в розділі «Record steps to reproduce a problem».




8. Шрифти

У аплет перегляду шрифтів додали кнопку «Install»




А в стандартному діалоговому вікні вибору шрифту, ім'я шрифту тепер відображається саме цим шрифтом




Так само з'явилося багато поліпшень пов'язаних з типографікою: угрупування за жирністю, приховування / відображення шрифтів в залежності від регіональних налаштувань, новий механізм рендерингу тексту, вбудований в DirectWrite API, а так само більше налаштувань декорування шрифту, на відміну від стандартних чотирьох.

9. Gabriola

Поряд з іншими поліпшеннями типографіки, в Windows 7 включена Gabriola - покращений видільної шрифт, розроблений Tiro Typeworks, за допомогою якої OpenType Layout може бути використаний для відображення безлічі стилів оформлення і накреслення.




10. Хто вкрав мій браузер?

Якщо вам здається, що Internet Explorer повільно завантажує сторінки, то є сенс зазирнути у встановлені доповнення (add-ons), тому що одним із зручних поліпшень в IE8 є інструментарій роботи з ними. Перейдіть в діалогове вікно Tools / Manage Add-ons і потім перегляньте список на предмет часу завантаження додатків. На моїй машині, я помітив що доповнення Research, яке встановлює Office 2007 злегка гальмує і взагалі, я його не використовую, тому я його відключив.

11. Перестановка меблів

Якщо тільки вам хто-небудь не покаже, ви, можливо, і не помітите, що ікони на панелі завдань зафіксовані (мабуть мається на увазі, що одне і те ж додаток створює іконку завжди в одному і тому ж місці - прим. Перекл). Ви можете переміщати їх як хочете. Що ще здорово - ви можете запустити будь-яке з перших п'яти додатків (іконок на панелі завдань) комбінацією клавіш Win +1, Win +2, Win +3 .... Мені, наприклад, дуже подобається, що я можу в будь-який момент запустити нове вікно Notepad2 просто натиснувши Win +5, наприклад.

Однак ще менше людей знає, що іконки в системному лотку (треї) теж можна переміщати так, як вам зручно.

12. Інсталяція з USB-флешки

У моєї дружини нетбук Samsung NC10 і ми хотіли поставити туди Windows 7, щоб замінити передвстановленою Windows XP. Як і в більшості машин такого класу у нього не було DVD-приводу, і зовнішнього DVD USB-приводу у мене теж не виявилося. Проблема зважилася так: я взяв 4-х гігабайтну флешку (USB 2.0) форматований в FAT32 і просто скопіював на своєму стаціонарному комп'ютері вміст ISO-образу Windows 7 Beta на цю флешку командою xcopy e: f: / e / f (e: - це мій DVD, а f: - сама флешка).

Інсталяція з флешки не тільки проста, але ще й швидка - швидше ніж з DVD на моїй стаціонарної робочої станції.

Не можу не відзначити що Windows 7 набагато краще підходить для нетбуків, вона використовує менше дискового простору і пам'яті, ніж Vista, в той же час будучи більш підготовленою для роботи з SSD (наприклад вимикає дефрагментацію, тому що вона неактуальна для таких пристроїв, і особливим чином працює з видаленням файлів (яким - не вказується - прим. перекл), щоб знизити знос SSD).

13. Віддайте зараз ж нашу посилку панель швидкого запуску!

Ви, напевно, помітили, що стара добра панель швидкого запуску не тільки відключена по-замовчуванню в Windows 7 - вона взагалі відсутня в списку доступних панелей. Як, я думаю, всім зрозуміло, на замінена концепцією «закріплених додатків», яку підтримує нова панель завдань.
На підставі ранніх тестувань ми можемо сказати, що подавяющему більшості користувачів (мається на увазі не ті, хто почитую цей блог, за винятком хіба що моєму мами) цілком підходить ця модель. Але якщо ви шанувальник старого підходу, то будете раді знати, що старі ярлики все ще на місці. Щоб включити їх, зробіть наступне:

* Правий клік по панелі задач, Toolbars / New Toolbar
* У діалоговому вікні вибору папок впишіть наступну рядок і натисніть OK:
% Userprofile% AppDataRoamingMicrosoftInternet ExplorerQuick Launch
* Вимкніть налаштування «закріпити панель завдань» (lock the taskbar) і натисніть правою кнопкою по роздільника (очевидно, на новоствореній панелі - прим. Перекл). Перевірте, що пункти Show text і Show title відключені, а в якості виду (view) вибрані «маленькі значки» (small icons)
* Використовуйте роздільники, щоб пересунути панель туди, куди зручно, а потім знову закріпіть панель завдань.



Якщо це не зовсім очевидно з вищенаведеного стомлюючого процесу, то варто зауважити, що ми не дуже-то підтримуємо ідею, щоб користувачі включали цю панель. Але, якщо вона вам дійсно потрібна - вона є.
Але в будь-якому випадку, ми б дуже хотіли, щоб ви спробували нову модель і написали нам, якщо вона, в силу якихось причин, не задовольнила ваші потреби.

14. It \ "s a Drag

Прим. перекл: гра слів drag - перетягувати, і drug - наркотик. Фраза It \ "sa drug - перекладається як« Це просто наркотик »,« Не можу відірватися ».
У Windows 7 багато зав'язано на список «швидких дій» (jump list), що дозволяє додаткам, на кшталт Windows Live Messenger надавати зручні засоби для управління прямо з панелі завдань. «Швидкі дії» замінюють стандартні контекстні меню на панелі завдань. Крім стандартного є ще один спосіб викликати їх - «потягнути» кнопку панелі небагато вгору і відпустити. Така поведінка було зроблено для пристроїв з екранним введенням (touch-based).

Ще одне місце, де можна повторити останній трюк - це адресна рядок в IE8, де «тягне вниз» жест в буквальному сенсі витягає розширений список, що складається з історії, закладок та інших подібних елементів. Чим повільніше потягнете - тим крутіше анімація!

15. Підтримка стандартів

Кожен огляд Windows 7, який я бачив, з основних нововведень WordPad і Paint виділяв меню в стилі Office2007. Проте, мало хто звертав увагу, одну маленьку, але, думаю, очікувану річ: WordPad тепер може переглядати та зберігати не тільки документи стандарту Office Open XML (сумісні з Word 2007), а й та документи типу OpenDocument (ODF).




16. Панель завдань у стилі Windows-Vista

Мені не відразу сподобалася панель завдань Windows 7, але ближче до беті вона була доопрацьована, і тепер я її активно використовую. Для тих, хто віддає перевагу класичному вигляд, гарною новиною є те, що панель завдань можна налаштувати так, щоб вона найбільш близько повторювала ону з попередніх версій Windows.




Щоб отримати такий вид, викличте контекстне меню на панелі завдань, і відкрийте діалог властивостей (Properties). Позначте пункт «Маленькі значки» (Small icons) і в групі вкладці «Кнопки панелі завдань» (taskbar buttons), виберіть «Об'єднувати, коли мало місця» (combine when taskbar is full). Панель буде не «точнісінько в точку» така ж, але з точки зору функціональності - дуже близька.

17. На десктоп одним оком

Поки ми на панелі завдань, відзначимо ще одну дрібницю. Ви, напевно, помітили маленький прямокутник праворуч у кутку: це функціонал, який ми називаємо «Пік Aero». Він дозволяє вам побачити гаджети або іконки на вашому десктопі. Варто відзначити, що для цього є гаряча клавіша - Win + Пробіл

18. Запуск з підвищеними привілеями

Хочете швидко запустити програму, закріплене на панелі завдань з правами адміністратора? Легко: утримуйте Ctrl + Shift і натисніть на іконку програми (у вашої облікового запису, звичайно, повинні бути відповідні права).

19. Повторіть, будь ласка!

Я бачив людей, яких наступне ставило в глухий кут. Припустимо у вас вже відкрито якесь додаток (наприклад командний рядок) і ви хочете відкрити другу копію того ж додатка. Вам не потрібно знову лізти в меню Пуск. Просто утримуйте Shift і натисніть на іконку на панелі завдань, і замість перемикання в існуюче вікно буде відкрита нова копія цього додатка. Того ж ефекту можна домогтися кликнув по цій кнопці середньою кнопкою миші.

20. Переключення за конкретними вікнам

Ще одне нововведення, яке сподобається досвідченим користувачам дозволяє перемикатися між вікнами однієї програми. Наприклад, якщо у вас відкрито 5 повідомлень в Outlook, то можна швидко перемикатися між ними, утримуючи Ctrl і натискаючи кнопку на панелі завдання. Це набагато зручніше, ніж вишукувати ці віконця у діалозі з Alt + Tab.

21. Прогулянка по панелі завдань

Поєднання Win + T перенесе фокус на панель завдань, після чого можна використовувати курсор щоб переміщатися між додатками. Enter активує вбрання додаток / групу. Esc прибере фокус з панелі завдань.

22. Хитрощі для широких екранів

Майже кожен дисплей продаваний сьогодні - широкоекранний. Це зручно для перегляду фільмів, але в роботі можна відчути якусь скутість по вертикалі.

Тому, перша річ, яку я роблю при установці - пересуваю панель завдань вліво. Ми не ставимо її туди за замовчуванням, тому що все ще багато старих моніторів, і ми б отримували величезну кількість скарг.

Раніше Windows слабо підтримувала альтернативників розміщення панелі. Так, ви могли перемістити панель ліворуч, але вона виглядала неприродно, градієнти могли бути невірними, стартове меню ставало незручним і взагалі, ти відчував себе громадянином «другого сорту». панель завдань в Windows 7 виглядає так, ніби була розроблена для положення ліворуч. Переміщення по панелі після натискання Win + T (згадане вище) відразу переключається з «право-ліво» на «вгору-вниз», а новим зручністю є те, що ви збільшуєте свій робочий простір по вертикалі.

Серйозно кажу: якщо у вас широкий екран, і особливо на нетбуці - спробуйте таке розміщення. Спочатку може здатися трохи незвично, але потім ви оціните і не захочете повертатися!

23. Прикріпляйте часті папки

Якщо ви часто працюєте з якимись 4-ма - 5-у папками, то їх можна швидко прикріпити до кнопки провідника на панелі завдань. Утримуючи праву кнопку миші, перетягніть папку на панель завдань, і вона автоматично буде поміщена в «Швидкі дії» (Jump List) кнопки провідника.

24. Відкриття провідника з папки Мій комп'ютер

Якщо ви більше часу проводите поза папки Мої Документи, то вам, напевно, буде зручно змінити стандартну директорію провідника, щоб він відкривав мій Комп'ютер.




Щоб жто зробити, відкрийте меню Пуск, знайдіть там Провідник - він в папці Стандартні (Accessories) - і змініть запускається програму на
% SystemRoot% explorer.exe / root,:: (20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D)

Якщо ви хочете так само змінити поведінку кнопки на панелі задач, то вам потрібно буде відкріпити її і знову закріпити. Але це все дурниця, тому що Win + E все одно буде відкривати Мої документи. Я не знайшов способу це змінити.

25. Налаштування ClearType і калібрування монітора

Тепер, якщо ви хочете підлаштувати перенесення кольорів або згладжування шрифтів, для цього є стандартні утиліти. Дивно, але легке затемнення квітів разом з витягуванням гами трохи вгору - і ось вже шрифти на моєму лаптоп виглядають набагато чіткіше. Ви ж налаштовуєте передачу кольору для 42-дюймового телека, який купили вчора? Чому б не зробити те ж саме для монітора, у якому дивляться весь день?






Можна запускати через утиліти cttune.exe і dccw.exe, або через контрольну панель.

26. Запис ISO-образів

Легко припустити, якщо не шукаєш. Подвійним клацанням по файлу ISO-образу відкривається корисний маленький аплет, що дозволяє записати цей образ на чистий диск. І більше ніяких пошуків платних утиліт сумнівного походження!




27. Windows Movie Maker

На даний момент в Windows 7 не включені утиліти редагування відео. Все тому, що Movie Maker тепер включений в пакет Windows Live Essentials і зараз знаходиться на стадії переробки. Для «ранніх пташок» поки радою буде використовувати Windows Movie Maker 2.6. У ньому немає всіх ефектів, що є в Windows Vista і він не підтримує редагування HD-відео а решта функціонал працює.




28. Приховування іконки Windows Live Messenger

Сподіваюся, перше що ви зробили, після установки Windows 7 beta - це завантажили набір утиліт Windows Live Essentials (Елсі ні - то багато нововведення Windows 7 обходять вас стороною). Якщо ви багато часу проводите в клієнтах миттєвих повідомлень, то вам сподобається, що іконка Windows Live Messenger добре помітна і завжди в центрі панелі завдань. Звідти можна легко змінити статус або відіслати кому-небудь повідомлення.




З іншого боку, ви, можливо, захочете тримати його тільки в системному лотку (треї), як у попередніх версіях. Щоб зробити це, можна дуже просто обдурити додаток, просто відредагуйте ярлик запуску і поставте у властивостях «Запускати в режимі сумісності з Windows Vista».

29. Насолоджуйтесь рибкою

Я здивований, що мало хто зрозуміли жарт із бійцівської рибкою (Siamese fighting fish) на стандартних шпалерах. Так що я не буду розкривати секрет. Тим, кому цікаво - wikipedia на допомогу. (Відповідь дійсно легко шукається - прим. Перекл)

30. Коли нічого не працює ...

Буває трапляються засмучення - система не вантажиться. І що вам дійсно хочеться в цей момент - це що-небудь, щоб отримати доступ до диску і в командну консоль. Windows 7 тепер включає в себе можливість створювати аварійний диск, який, звичайно, являє собою завантажувальний версію Windows, що включає в себе консоль і набір системних утиліт. Просто напишіть «system repair disc» в рядку пошуку меню Пуск і ви знайдете утиліту для його створення.
Переглядів: 2912 | Додав: Адміністрація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук


Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Інфа сайту
Погода
Ключі для Nod32
Теги
Для отображения блока требуется Flash Player

Microsoft Windows 8 windows 9 Удалить KB 977074 Описание Windows 8 Вилітає Fallout 3 в Windows 7 чи Wi новини. Windows 8: дата выхода Пиратская бета-вер Кінець світу 2012 вся правда порно програвач онлайн IPTool 1100 1800 2500 востановление реаниматор флешок Resident evil uprising v2.3.0 Resident Evil: Uprising Обитель зла для кпк Резидент ивол для кпк Pocket UFO UFO для кпк НЛО для кпк УФО для кпк Download Express v1.9 (плагін) WinRAR 4.00 Beta 5 (2011) Перепрошивка ZTE MF 100 модему від Книга підручник сучасний військовий етикет Скачати Nod 32 v. 4 Xara Xtreme Перша мед.допомога Office 2010 GIMP Portable 2.6.4 ProLing Office 6 РХБЗ п Медвед и мапед Карти НАТО Топографія - Робоча карта Топографія - Вимірювання по карті Топографія - Орієнтування на місцев Топографія - Системи координат Топографія - Цілевказівки за картою Топографія - ТОПОГРАФІЧНІ І СПЕЦІАЛ Плакати (фото) зброя Ігровий конструктор План - конспекти для сержанів повсякдена діяльність підрозділів в СТАТУТИ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ Військові плакати Калькулятор швидкості автомобіля за Русифікатор для mobilink 3 Конвектор температури (Цельсій --- Русифіцирована справка для Delphi 7 Колекція генераторів ключів від іго WinMend Data Recovery Wolf 3D LoviVkontakte Driver Genius Alcohol 120 UltraISO Програма для соціометрії Пам’ятка командиру відділення Рекомендації командиру взводу Підручник сержанта Сухопутних війсь Навчальний посібник офіцера інженер Настанова ручні гранати R-Studio Portable xlive бібліотека ePochta Extractor Программа для извлечения email адре
Реферати
Рефераты
Win7 team © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz